Vijesti / Sport

U varaždinskoj Areni rukometne sile Danska i Španjolska te 'Ria, Ria, Hungaria'

U varaždinskoj Areni rukometne sile Danska i Španjolska te 'Ria, Ria, Hungaria'

Varaždin će još jednom biti domaćin velikog rukometnog prvenstva. Arena Varaždin, koja je i sagrađena i otvorena za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine, u 2018. godini ugostit će najbolje europske rukometaše.

Ždrijeb rukometnog Eura 2018 Hrvatsku je smjestio u skupinu A sa Švedskom, Srbijom i Islandom, što neće biti nimalo lagano, a utakmice će se igrati u Splitu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sudbina je tako htjela, nikad nisam previše kalkulirao. Raduje nas povratak u Split, gdje smo bili i 2009. godine, i moramo napraviti sve da se odužimo našim navijačima. Srbija je odličan protivnik, moramo se za nju dobro pripremit, kao i za sve druge utakmice – kazao je Lino Červar, izbornik Hrvatske.

Varaždin je domaćin skupine D, a pritom će ugostiti rukometne velesile Dansku, Španjolsku, 'susjeda' Mađarsku i reprezentaciju Češke, koja se pokušava ubaciti na rukometnu scenu. Danska i Španjolska su favoriti skupine, a posebno veseli dolazak Danske, koja je poznata po svojoj kulturi navijanja, i navijačima 'roliganima'.

Također, sjajna stvar za Varaždin je i igranje Mađarske, koja će na krilima svojih navijača pokušati iznenaditi Dansku i Švedsku. U varaždinskoj Areni će se zasigurno 'oriti' Ria, Ria, Hungaria, jer Mađari prate svoju reprezentaciju gdje god igrala, a skoknuti do Varaždina sigurno im neće biti problem.

U skupini B, koja se igra u Poreču je veliki favorit Francuska, a bit će tu i njihov suparnik iz finala Svjetskog prventsva Norveška, te Bjelorusija i Austrija koje su posljednjih godina pokazale da mogu zagorčati život favoritima. Hrvatska skupina A 'križa' se upravo s ovom skupinom, tako da će se vrlo brzo Hrvatska (u slučaju da prođe) susresti s Francuskom i Rumunjskom.

Zagrebačka skupina C donosi Njemačku te prvenstvo ex-yu zemalja, jer uz Nijemce nastupaju još Makedonija, Crna Gora i Slovenija.

SKUPINA A (SPLIT) 

1. Hrvatska
2. Švedska
3. Srbija
4. Island

SKUPINA B (POREČ)

1. Francuska
2. Bjelorusija
3. Norveška
4. Austrija

SKUPINA C (ZAGREB)

1. Njemačka
2. Makedonija
3. Crna Gora
4. Slovenija

SKUPINA D (VARAŽDIN)

1. Španjolska
2. Danska
3. Češka
4. Mađarska

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci