Vijesti / Sport

FOTO Crossfit Throwdown: Krv, znoj i nadljudska snaga zavladali Varaždinom

FOTO Crossfit Throwdown: Krv, znoj i nadljudska snaga zavladali Varaždinom

Ukoliko ste ovih dana u Varaždinu vidjeli mnoštvo mišićavih muškaraca i žena, ne morate se pitati snima li se možda i kod nas neki film o super junacima. Naime, radi se o vrhunskim sportašima koji su u Varaždin stigli kako bi se natjecali na Varaždin Throwdownu, međunarodnom Crossfit natjecanju.

Gotovo sto natjecatelja iz desetak europskih zemalja dva su dana odmjeravali snage u dvije Crossfit kategorije – scaled Crossfit i Crossfit Rx na prostoru TTS sportskog centra i stadiona Sloboda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natjecanje se održalo u organizaciji Crossfit tima Varaždin koji se pobrinuo za vrhunske natjecateljske uvjete i treninge samo za one nadljudske snage.

- Prvi puta smo u Varaždinu i natjecali smo se oba dana. Throwdown je odlično organiziran iako su treninzi bili bolni. Spremamo se za finale, iako je bodovna razlika već prevelika kako bi osvojili jedno od prva tri mjesta. Cilj je završiti u top 8 - entuzijastično su na pitanje o natjecanju odgovorili sudionici iz Njemačke, koji su u Varaždin došli nekoliko dana ranije.

Natjecatelji i suci došli su u Varaždin, većina po prvi puta, a za naš barokni grad imaju samo riječi hvale, pogotovo ističući čistoću grada i užu gradsku jezgru.

Iako mlada podružnica i Crossfit Varaždin imao je svoje natjecatelje koji su branili boje kluba u obje kategorije. Jedan od njih je i Denis Vujaklija koji je u subotu slavio kao pobjednik u muškoj scaled kategoriji.

- Već se nekoliko godina bavim Crossfitom, a kad uspijem nabaviti sponzore odlazim na natjecanja diljem Europe. Nisam iznenađen pobjedom, ipak je domaći teren, a i u kvalifikacijama sam bio u vrhu. Postolje je bilo u glavi cijelo vrijeme, na kraju je bilo jako tijesno, pobijedio sam s razlikom od tri boda - rekao je te priznao kako se Crossfitom počeo baviti iz znatiželje i uz pomoć savjeta s interneta, no to ipak ne bi preporučio svakome, pogotovo ne sada kad postoji mogućnost treninga pod stručnim vodstvom.

Osim odličnog Denisa u scaled kategoriji, u Crossfit Rx kategoriji danas je finale izborio i Leon Kukec, također član Crossfit Varaždin tima.

- Prvo mjesto je neostvarivo, no ogromna je stvar natjecati se s ovim dečkima. Svaki plasman više za mene je veliki uspjeh, dečki su na razini Hrvatske top, a trenutno vodeći Austrijanac i Njemci su već poznata imena i na razini Europe - kazao je.

Dodao je kako se za Crossfit zainteresirao slučajno dok se još aktivno bavio nogometom kad je vidio trenere TTS sportskog centra koji su tada počinjali sa stvaranjem današnjeg Crossfit Varaždina.

- Totalno sam se prepustio Crossfitu prije godinu i pol dana, kad sam se prestao baviti nogometom, i cijeli sam u ovome. Bivši sam reprezentativac u karateu i dvanaest godina bavio sam se nogometom, ovo je naprosto ljubav. Ništa drugo. Kad jednom kreneš, nema natrag, gura te dalje - rekao je Leon i priznao kako mu je najdraža strana Crossfita to što iako se svi natječu jedni protiv drugih, postoji velika zajednica i svi se međusobno bodre i podržavaju.

Varaždin Throwdown uistinu je okupio najbolje crossfitere Hrvatske i susjednih zemalja iako taj sport kod nas još nije postigao popularnost kakvu ima u svijetu.

Iz organizacijskog tima izuzetno su zadovoljni odazivom budući da broj sudionika raste iz godine u godinu, a dolaze i zvučnija imena Crossfit svijeta. Napominju kako bi im bilo drago da pri organizaciji ovakvog međunarodnog natjecanja sa stotinjak sudionika iz cijele Europe imaju i podršku Grada te se nadaju kako će se to do iduće godine ipak promijeniti.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci