Vijesti / Sport

Lara Hraščanec i Maks Kostić ostvarili zapažene rezultate na teniskim turnirima

Lara Hraščanec i Maks Kostić ostvarili zapažene rezultate na teniskim turnirima

U mjesecu svibnju odigrana su Prvenstva Hrvatske do 14 i 16 godina u Teniskom klubu Franjo Punčec i Teniskom klubu Đakovo, gdje su predstavnici Teniskog kluba Varaždin 1181, Lara Hraščanec i Maks Kostić, ostvarili zapažene rezultate ulaskom među najboljih 8 tenisača i tenisačica u navedneoj kategoriji u Hrvatskoj.

Na PH do 14 godina u Čakovcu Lara je pobjedama protiv Benković Marije te Lorene Pintar ušla u  četvrtfinale, gdje je zaustavljena od kasnije pobjednice Sare Zalukar.
Od ostalih igračica valja spomenuti Anu Mukić, koja je kroz kvalifikacije osigurala nastup u glavnom turniru, no bolja od nje u 1. kolu bila je Grulović Lara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Isto tako, valja istaknuti da je Lara, plasiravši se u 3. kolo jakog međunarodnog turnira do 14 godina u Vinkovcima i 2. kolo Maribora, osvojila prve bodove te je trenutno 422. tenisačica do 14 godina u Europi.

U Đakovu na PH do 16 godina Maks Kostić Ferček, u prvom je kolu bio bolji od Barun Bože, u drugom od Nikole Žeželja, a u četvrtfinalnom susretu bolji od Maksa bio je Jan Kos.
Treba nadodati da je Maks nakon premijernog nastupa za 1. ekipu TK Varaždin 1181, koja se natječe u 2. Hrvatskoj teniskoj ligi, proteklog vikenda odigrao važan turnir visokog 4. ranga do 16 godina na terenima TK Trnja u Zagrebu osvojivši 2. mjesto pojedinačno i u paru.

Ut to, prva ekipa TK Varaždin 1181, koja se natječe u 2. Hrvatskoj teniskoj ligi prvim mjestom osigurala je playoff za ulazak u 1. hrvatsku tenisku ligu. Susret za povratak u najelitnije društvo zakazan je za nedjelju, 5. lipnja, s početkom u 10 sati na terenima TK Varaždin 1181 pri Teniskom centru Igrec. Tenisači igraju protiv ekipe TK Franjo Punčec iz Čakovca.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci