Vijesti / Sport

U tijeku prijave za utrku oko Trakošćanskog jezera koja se održava 2. srpnja

U tijeku prijave za utrku oko Trakošćanskog jezera koja se održava 2. srpnja

Atletski klub Sloboda iz Varaždin organizira 3. Utrku za mač grofa Draskovicha oko Trakošćanskog jezera u nedjelju, 2. srpnja, u 10 sati.

U tijeku su prijave on-line na stotinka.hr ili na e-mail [email protected]. Primaju se do 29. lipnja, a na dan utrke do 15 minuta pred start.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Startnina je 90 kuna, a na dan utrke 120 kuna. Organizatori obavještavaju zainteresirane trkače i trkačice da su zbog tehničke greške na serveru morali vratiti bazu prijavljenih natjecatelja i aktivnih utrka uz prethodne sigurnosne kopije (backupa) u utorak, 20. lipnja, u 21 sat. To znači da su zbog toga izgubljene prijave natjecatelja i ostale promjene po utrkama za period utorak 20. lipnja od 00.01 do 21 sat. Ispričavaju se zbog prouzročenih neugodnosti te mole natjecatelje da ponove prijavu ako su je napravili u tom periodu

Inače, pokrovitelji utrke u Trakošćanu su Općina Bednja, Muzej Dvor Trakošćan, Hrvatski atletski savez i Hotel Trakošćan.
Start utrke je na obali Trakošćanskog jezera podno dvorca. Trči se isključivo šetnicom oko jezera uz samo jezero i u hladovini. Staza je ravna ili blago valovita te dobro utvrđena. Cilj utrke je na ulazu u dvorac na podiznom mostu lančane kule. Posljednjih 300 metara staze trči se jači uspon.

Utrka građana je 5.000 metara ili jedan krug oko jezera, a glavna utrka 10.000 metara ili dva kruga oko jezera.

Troje prvoplasiranih u glavnoj utrci u muškoj i ženskoj konkurenciji dobivaju ime gravirano u prijelazni mač, pokale u trajno vlasništvo, luksuznu monografiju 'Trakošćan' vrijednosti 300 kuna, medalje i nagrade iznenađenja, a troje prvoplasiranih u utrci građana u muškoj i ženskoj konkurenciji dobivaju pokale u trajno vlasništvo, monografiju 'Trakošćan' i medalje. Svi natjecatelji dobivaju besplatnu ulaznicu u muzej, prigodnu majicu i zakusku nakon utrke.

Prošle godine nastupio je 281 natjecatelj iz pet zemalja, a pobjednici glavne utrke bili su Igor Goričanec i Valentina Belović iz AK Varaždin.

S obzirom da će se utrka svakako održati bez obzira na vremenske uvjete, organizatori pozivaju da dođete i uživate na jednoj od najljepših staza po kojoj ste ikada trčali u još veličanstvenijem ambijentu jednog od naših najljepših dvoraca – Trakošćana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci